ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες (υψηλότατες θερμοκρασίες που οδήγησαν την διεθνή επιτροπή να αποφασίσει νέα ωράρια, με μειωμένη  διάρκεια δοκιμών και πολύ πρωινό ξεκίνημα για αποφυγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων τις μεσημεριανές ώρες) οι λιλιπούτειοι και νεαροί αθλητές και αθλήτριες αφήνοντας  τους πάντες άφωνους με τις επιδόσεις τους.

Στην κατηγορία των μικρών (10-12 ετών, ΜΧ65) ο Ούγγρος Aron Katona ήταν ο μόνος που κατάφερε επίδοση κάτω των 2:10 αφήνοντας 2ο τον Ολλανδό Dean Gregoire και 3o τον πολύ καλό Βούλγαρο Dani Tsankov o οποίος δεν πιέστηκε από τον Ιταλό Andrea Uccelini. Ταχύτερος από ελληνικής πλευράς ήταν ο Γιωργάκης Τσαλίκης.

Στην μεσαία κατηγορία (12-14 ετών, ΜΧ85) ο Janis Reisulis από την  Λετονία επικράτησε οριακά (μόλις 0,035 του δευτερολέπτου!!) του Ιταλού Mattia Barbieri. Λίγο πιο πίσω ο Τσέχος Viteslav Marek (Παγκόσμιος Κυπελλούχος ΜΧ65 το 2019) δεν ενοχλήθηκε από την ασφυκτική μονομαχία των Ιταλών Patrick Bussato και Simone Mancini. H Ολλανδέζα Lotter Van Drunen εντυπωσίασε στην 14η θέση. Επικρατέστερος Ελληνας εδώ ο Σωτήρης Φωτάκης.

Θέαμα παγκοσμίου επιπέδου προσέφερε ο Νορβηγός Haakon Osterhagen που κυριάρχησε στην κατηγορία των εφήβων (14-17ετών, ΜΧ125). Οι Ολλανδοί Kay Karssemakers και Ivano Van Erp όπως και ο Velerio Latta (Ιταλία – Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ85 το 2019) και ο Γάλλος Nicola Duhamel που σημείωσαν χρόνους μέσα σε μόλις  0,2 δευτερόλεπτα εγγυώνται ότι θα ξεσηκώσουν τους πάντες  και δεν θα αφήσουν τον Osterhagen να έχει ένα εύκολο αγώνα. Εντυπωσιακός ο Μάριος Κανάκης (18ος) που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Βουλγαρίας με τον Καμαρινό Παυλόπουλο να επικρατεί στις ελληνικές μονομαχίες.

Εντονη παρουσία θεατών αναμένεται αύριο (τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται άψογα) ενώ στους ένθερμους θεατές των σημερινών δοκιμών συγκαταλέγεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης ο οποίος θα παρακολουθήσει αύριο όλους τους αγώνες.

Δείτε, σύντομο βίντεο από τις σημερινές δοκιμές στο  https://www.youtube.com/watch?v=NbUbBeHBYd8, ζωντανά τα αποτελέσματα στο https://infomega.com/live, τελικά αποτελέσματα και όλα τα νέα στο https://juniormx2021.eu όπως και ζωντανή αναμετάδοση εικόνας (live streaming) στο https://www.facebook.com/kafeneiomegalopolis