ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστή για την αρχαία ιστορία της των 7000 και πλέον ετών, είναι το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης.

Σας κράτος συστάθηκε μετά την ανεξαρτησία της από τους Οθωμανούς και αναγνωρίστηκε διεθνώς το 1830.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών και το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10,6 εκάτ. Πολιτών.

Περιβρέχεται κυρίως από θάλασσα. Συνορεύει, στα δυτικά με την Ιταλία, στα ανατολικά με την Τουρκία, στα νότια με  την Αίγυπτο και την Λιβύη και στα βόρεια με τις Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία (οι μοναδικοί «μη δια θαλάσσης» γείοτονες)

Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 2000 νησιά με την Πελοπόννησο να αποτελεί το μεγαλύτερο, τεχνητό (!) πλέον νησί μετά την διάνοιξη του Ισθμού της Κορίνθου το 1893.

Πελοπόννησος - Μεγαλόπολις

Η Πελοπόννησος πήρε το όνομά της από τον μυθικό ήρωα Πέλοπα, κατοικήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν με την Μεγαλόπολη να αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πελοποννησιακή Συμμαχίας, μια ιστορική ένωση πόλεων της περιόδου 6ος – 4ος αιώνας Π.Χ. Η Μεγαλόπολη, μια πόλη 6000 κατοίκων, είναι επίσης γνωστή για τα αρχαία μνημεία της, την φυσική ομορφιά της και την μεγάλη θερμοηλεκτρική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η οποία ηλεκτροδοτεί όλη την Νότια Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, η Μεγαλόπολη έγινε γνωστή και για την πίστα της Motocross η οποία κατασκευάστηκε το 1994 και έγινε διεθνώς γνωστή το 1998 με την διοργάνωση Motocross Grand Prix 250. To MXGP 250 συνεχίστηκε και το 1999, με τις παγκόσμιες διοργανώσεις ΜΧ3 και ΜΧ Γυναικών να ακολουθούν  τα 2010 & 2011.

Η Μεγαλόπολη βρίσκεται στον εθνικό αυτοκινητόδρομο Α7, σε απόσταση 2 ωρών οδήγησης από την Αθήνα, 40’ από την Καλαμάτα και 2,5 ώρες από την Πάτρα το κύριο λιμάνι το οποίο συνδέει την Ελλάδα με τις Ιταλία-Ευρώπη.